ODVJETNICA I KANDIDATKINJA

Škare Ožbolt: Nisam komentirala Torabija!

04.12.2009 u 11:20

Bionic
Reading

U redakciju tportala pristigao je svojevrsni demanti Vesne Škare Ožbolt, predsjedničke kandidatkinje i odvjetnice, koji pak potpisuje njezin odvjetnik Joško Biliškov

Podsjetimo, tportal je 1. prosinca objavio članak pod naslovom 'Mekki preko Škare Ožbolt traži milijun kuna' u kojem uočavamo da Vesna Škare Ožbolt, uz predsjedničku kampanju koja je u punom zamahu, ima vremena i za bavljenje svojim odvjetničkim poslom. No takvo se pisanje nije svidjelo predsjedničkoj kandidatkinji pa je preko svog odvjetnika Joška Biliškova poslala demanti koji objavljujemo u cijelosti:

'Na Vašem portalu dana 1. prosinca 2009. godine, objavljen je članak pod naslovom: 'DVOSTRUKI ŽIVOT KANDIDATKINJE', Mekki preko Škare Ožbolt traži milijun kuna, u kojem navodite kako predsjednička kandidatura nije omela Vesnu Škare Ožbolt da i dalje vodi svoj odvjetnički ured, da se radi o neiskusnoj odvjetnici jer radi tek godinu i osam mjeseci, da Vesna Škare Ožbolt nije htjela previše komentirati svoju angažiranost u slučaju Torabi, nakon čega citirate gospođu Škare Ožbolt navodeći da ista ne želi govoriti o slučaju Torabi jer bi mogli nastradati, da je riječ o njenom klijentu preko kojega se ne želi reklamirati u javnosti, da osobno misli kako je riječ o uvredljivom tekstu, da je jedno politika, a drugo posao.

Sukladno odredbama Zakona o medijima ('Narodne novine', broj: 59/04), molite se objaviti ovaj ispravak objavljene informacije.

Naime, spominjanje imena moje stranke gospođe Vesne Škare Ožbolt u svojstvu punomoćnice gospodina Mekki Torabija uz povezivanje njene predsjedničke kandidature predstavlja grubi pokušaj manipulacije i nanošenja štete njenom profesionalnom radu.

Moja stranka gospođa Vesna Škare Ožbolt Vašeg je novinara izričito upozorila i zamolila da se njen rad kao odvjetnice ne veže na kampanju za predsjednicu Republike, na koja upozorenja i zamolbe se Vaš novinar oglušio, pa je u članku napisao ono što mu gospođa Vesna Škare Ožbolt nije kazala i na taj način je stavio u kontekst nepotrebnog reklamiranja.

Stoga, ne odgovaraju istini natpisi u navedenom članku da je gospođa Vesna Škare Ožbolt što komentirala u svezi slučaja Torabi i objavljenom tekstu.

Kao punomoćnik gospođe Vesne Škare Ožbolt Vas uljudno molim da ime moje stranke gospođe Vesne Škare Ožbolt i njen odvjetnički poziv ubuduće ne spominjete u kontekstu njene predsjedničke kampanje i uopće.

Uz poštovanje,

odvjetnik Joško Biliškov, dipl. iur.'