utrka za gradonačelnicu

Škare Ožbolt krenula u kampanju za Zagreb: Idemo samostalno, uskoro ću predstaviti ljude

27.08.2020 u 09:54

Bionic
Reading

Vesna Škare Ožbolt, nekadašnja ministrica pravosuđa serijom plakata s natpisom Dolazi nam gradonačelnica, najavila je kandidaturu na lokalnim izborima i borbu za gradonačelnicu Zagreba

Nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt kaže da iza nje nitko ne stoji, ali da je to stalno pitaju. U utrku ide, rekla je gostujući na N1 Televiziji, s ljudima koji 'ne pripadaju previše političkim strankama'. Dodala je kako su dokazani stručnjaci pa će donijeti novu energiju.

'Ja imam dobru ekipu stručnjaka, iz gospodarstva, obrtništva, akademske zajednice. Nisam članica niti jedne stranke, idemo samostalno, uskoro ću predstaviti ljude', rekla je te naglasila da će financiranje biti transparentno, dok je o dosadašnjim troškovima rekla je da ju je 10 plakata, u gradu Zagrebu, koštalo 3 000 kuna i da je to njen osobni novac.

Smatra da je glavni problem u Zagrebu obnova, zatim privlačenje investicija. Smatra da se Bandić u 20 godina potrošio, a na pitanje može li reći da gradom vlada kriminal i korupcija, odgovorila je:

'Pa da, jednim dijelom je obilježen kriminalom i korupcijom, brojni su postupci u tijeku. Tu je mnogo nemoralnih ponuda i ponašanja, ali moj način ponašanja je suprotan, želim to promijeniti. Kumovi, namještanje natječaja, to je nešto prestrašno', rekla je i dodala da je u zadnje 3-4 godine dobro pratila funkcioniranje grada, da točno zna gdje su problemi i koja su rješenja.

Za Holding je rekla da je truli mastodont kojeg bi reformirala, riješila bi Jakuševac ali i druge eko bombe kojih, kaže, po gradu ima previše, dok bi problem imovinsko pravnih odnosa rješavala ponudama za otkup po tržišnoj cijeni. Sve investicije, tvrdi, radila bi u dogovoru sa stručnjacima.