PODRŠKA ŠIMUNIĆU

Skandal 'Za dom spremni' se prelio u BiH

22.11.2013 u 12:37

Bionic
Reading

'Za dom spremni! Evo, Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ', početak je statusa koji je na svom privatnom profilu na Facebooku objavila Mija Martina Barbarić, nekadašnja predstavnica BiH na Eurosongu, novinarka HRT-ova dopisništva iz Mostara i aktualna glasnogovornica Ministarstva turizma i okoliša Federacije BiH

'Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem', nastavila je Barbarić i svojim statusom podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića koji je nakon utakmice s Islandom uzeo mikrofon i s navijačima skandirao 'Za dom spremni'.

DORH je zbog skandiranja kaznio Šimunića maksimalnom kaznom od 25 tisuća kuna, a federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić je podnijela disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić zbog 'javne podrške ustaškoj ideologiji'.

Portalu Bljesak.info obratila se i Barbarić napisavši da je 'doslovno od strane novinarke Maje Čengić i njezinih bliskih kolega iznapadana na Facebooku'. Navodi da je 'u svoje privatno ime na svom privatnom profilu u svoje privatno vrijeme dala potporu Josipu Šimuniću' te dodaje kako se u komentarima spomenutih kolega 'vidi kakvo je njihovo mišljenje i stajalište o Hrvatima općenito'.

'Na portalu Dnevnog avaza već su naravno napravili cijelu polemiku oko toga, što smatram van pameti, jer koliko se sjećam, svatko ima pravo na slobodu govora, pa makar se to ne sviđalo dotičnima', napisala je Barbarić.