napadača ne spominju

Sjeverna Makedonija osudila napad u Beču: Stojimo uz naše austrijske prijatelje

03.11.2020 u 15:16

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani i zamjenik premijera za europske poslove Nikola Dimitrov osudili su u utorak napad u Beču, ali nisu spomenuli napadača koji ima državljanstvo Sjeverne Makedonije

"Najoštrije osuđujemo stravičan napad u Beču i izražavamo sućut obiteljima žrtava i solidarnost s austrijskim narodom. Uz vas smo u ovim teškim vremenima", napisao je Osmani na Twitteru.

"Pročitao sam vijesti o stravičnom terorističkom napadu u Beču s nevjericom i dubokom tugom. Stojimo uz naše austrijske prijatelje i izražavamo iskrenu sućut obiteljima žrtava i ozlijeđenima. Europske vrijednosti moraju pobijediti i pobijedit će", tvitao je Dimitrov.

Beč je pozvao Skoplje na suradnju i zatražio informaciju o napadaču rođenom u Austriji koji je imao austrijsku i sjevernomakedonsku putovnicu, potvrdilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Skoplju i poručilo da su odgovorili na zahtjev.

U sinoćnjem terorističkom napadu u središtu Beča ubijeno je četvero ljudi, a 14-ro ih je ranjeno. Ubijen je dvadesetogodišnji napadač koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije i bio simpatizer terorističke Islamske Države.