POTRAGA ZA BOLJIM SUTRA

Sirijici uhvaćeni u ilegalnom prelasku granice

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.10.2013 14:00
  • Objavljeno 07.10.2013 u 14:00
ILEGALNI PRELAZAK GRANICE ILEGALCI

ILEGALNI PRELAZAK GRANICE ILEGALCI

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l

Dvadeset i pet stranih državljana zatečeno je proteklog vikenda u nezakonitom prelasku državne granice na području vukovarsko-srijemske Policijske uprave

Riječ je o 20 državljana Sirije, dva državljana Izraela te po jednom državljanu Alžira, Maroka i Pakistana. Oni su u nezakonitom prelasku državne granice zatečeni u blizini Slakovaca i Međunarodnog željezničkog graničnog prijelaza Tovarnik te u dva navrata u teretnom vlaku na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima.

Prema podacima vukovarsko-srijemske policije, do 30. rujna državnu granicu u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja graniči s Republikom Srbijom i BiH, nezakonito je prešlo 978 stranih državljana iz čak 49 država.

Najbrojniji su državljani ratom zahvaćene Sirije kojih je zatečeno 323 te Afganistana - 207, zatim Somalije - 65, Pakistana - 51, Eritreje - 48, Alžira -39 te tridesetdvoje ilegalaca iz Sudana.

U evidenciji osoba koje su nezakonito ušle u Hrvatsku su i četvorica hrvatskih državljana, a u policiji pojašnjavaju kako je riječ o osobama koje su u vlastitu državu ušle mimo službenih graničnih prijelaza. Za primjer navode hrvatskog državljanina koji je u Hrvatsku nezakonito ušao iz BiH preveslavši rijeku Savu čamcem.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!