SVE JE MOGUĆE

Sinovi vlasnika Credo banke očevima odobravali kredite

Bionic
Reading

Borisu Baraču, uhićenom vlasniku Credo banke, određeno je 48-satno zadržavanje nakon što je prvi ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu pod sumnjom da je zajedno s još pet osoba odgovoran za izvlačenje novca i propast Credo banke. Donesen je i nalog o provođenju istrage zbog sumnji da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti

U subotu su još ispitani Mirko Vuković, drugi vlasnik Credo banke i Baračev sin Vibor, nakon čega je i za njih određeno 48-satno zadržavanje.U slučaju Credo banke privedeni su i članovi uprave Šime Luketin i Mato Mišić, kao i Vukovićev sin Marko. Njih su u ŽDO-u ispitivali u nedjelju, piše Večernji list

Baračev i Vukovićev sin sa slučajem su povezani tako što su bili članovi kreditnog odbora banke koji je odobravao rizične kredite vlasnicima, odnosno njihovim očevima.

- Moj branjenik Boris Barač je iznio obranu. Negirao je krivnju, a o detaljima ne mogu govoriti zbog tajnosti istrage. Zadržavanje je zamjenica ŽDO-a odredila zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Držim kako je suludo govoriti o utjecaju na svjedoke kada će se predmet rješavati temeljem dokumentacije - drži Damir Primorac, odvjetnik Borisa Barača.

Ističe kako nije točno da je Barač uhićen, već je sam, u njegovoj pratnji, otišao na policiju i ŽDO. Međutim, Primorac priznaje kako je vrlo izvjesno da će se za njegovog klijenta, kao i za ostale, zatražiti određivanje istražnog zatvora. Bude li predložen, o njemu će u ponedjeljak odlučivati sudac istrage.

Željko Gulišija,
zastupnik Marka Vukovića je rekao da je i njegov branjenik negirao krivnju.