DEMAGOŠKA KOALICIJA

Sinčić: Plan Josipovića i Čačića je lešinarski

19.08.2015 u 07:20

Bionic
Reading

Predsjednik "Živoga zida" Ivan Vilibor Sinčić ocijenio je u utorak navečer kako je koalicija "Uspješna Hrvatska" predsjednika stranaka Naprijed Hrvatska - Progresivni savez Ive Josipovića i Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića "politički brak dvojice demagoga".

"Plan koji kuju Josipović i Čačić lešinarski je plan - na razvalinama hrvatskoga društva prikupiti što se još može. Što taj dvojac nakon desetljeća bavljenja visokom politikom, gdje je jedan bio potpredsjednik vlade i ministar, a drugi čak i predsjednik države, mogu Hrvatskoj ponuditi", pitanja su koja je Sinčić postavio u priopćenju kojim se osvrnuo na koaliciju što su je Ivo Josipović i Radimir Čačić potpisali u utorak.

Na postavljena pitanja čelnik "Živoga zida" je i odgovorio ocijenivši kako Josipović i Čačić ne mogu ništa ponuditi te da ne idu oni na izbore zbog građana, nego žele ući u Sabor kako bi se, navodi u priopćenju, "mogli prodati onome tko ponudi više i za dolar više izdat će svoje biračko tijelo".

Sinčić smatra demagogijom "Josipovićevu teza kako se rastao sa SDP-om jer SDP nije imao snage za reforme je demagogija jer je gospodin Josipović imao pet godina vremena zahtijevati i promovirati reforme, ali ga to nije zanimalo". Po njemu je i Čačić "demagog koji je u nekoliko navrata obećavao stotine tisuće radnih mjesta, dobio vlast dvaput i izdao birače".

"Ovdje nema govora ni o kakvoj ljevici, nego o prikrivenim neoliberalnim strankama koje bi nastavile politiku zaduživanja zemlje koja će dovesti do rasprodaje svega javnog i ukidanja svih vrsta prava", ocijenio je Sinčić.

Predsjednik "Živoga zida" iskreno se nada da će "Uhljebnička koalicija prikupiti još kojega uhljeba poput Slavka Linića ili Jadranke Kosor jer se tu nema ikakvih principa nema osim osobnog, sebičnog koristoljublja".

"Nadam se i radim na tome da će ova koalicija koju karakterizira licemjerje, demagogija, uhljebništvo i oportunizam doživjeti težak poraz na parlamentarnim izborima jer se radi o prožvakanoj i potrošenoj priči te kompromitiranim i potrošenim političarima koje nitko više ne želi gledati, a posebno ne mladi ljudi koji su politikom ovih propalih političara dovedeni do stanja da moraju bježati iz vlastite domovine", stoji u priopćenju predsjednika "Živoga zida" Ivana Vilibora Sinčića.