TUŽITELJSTVO NIJE POVJEROVALO

Sin Mladena Kruljca tvrdi da mu je drogu na čuvanje dao Tom Ford

22.08.2017 u 08:55

Bionic
Reading

Dvadesetšestogodišnji David Kruljac, sin umirovljenog generala Mladena Kruljca, bivšeg zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH, sumnjiči se za zloporabu droge, a svoju obranu temeljio je na tvrdnji u koju tužiteljstvo nije povjerovalo: 'Droga i novac koje ste našli nisu moji. Čuvao sam ih za sebi nepoznatu osobu iz Srbije, koju sam upoznao preko internetske aplikacije Wickr Me'

Tvrdi da mu je osoba koja mu se obratila preko aplikacije, a predstavila se kao Tom Ford, za izmjenu poruka s mogućnošću enkripcije obećala dati novčanu nagradu, javlja Večernji list.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je Kruljcu jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. U stanu u Zagrebu, u kojem David Kruljac živi s djevojkom, policija je pretragama u dva navrata prošli tjedan našla 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10.500 kuna i 117.000 eura. Osim droge i novca, nađena je digitalna vaga te uređaj za prešanje.

Što se tiče nađenog kokaina, David Kruljac i za tu drogu tvrdi da nije njegova, već da ju je također čuvao za nekog. Taj netko je Mirko P., koji je i sam prošli tjedan uhićen i pritvoren zbog zloporabe droge.

Podsjetimo, u ožujku ove godine Mladena Kruljca je osječki Županijski sud po završetku ponovljenog suđenja nepravomoćno proglasio krivim u aferi Sibinj. Uskok je njega i još četvoricu teretio da su koruptivnim kaznenim djelima Općinu Sibinj kod Slavonskog Broda oštetili za 58,2 milijuna kuna, a državni proračun za 3,18 milijuna kuna, te ih osudio na blaže kazne nego na prvom suđenju, dok je poduzetnik Ivan Rimac oslobođen optužbi.