UEFA DALA DOZVOLU

Šime Vrsaljko ipak ide na Euro, otpao Iličević!

07.06.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Problemi s ozljedom Ive Iličevića, koji se prije dva dana ozlijedio na treningu, ipak su puno veći nego se u prvi tren mislilo, pa je izbornik morao pozvati desnog bočnog Dinama Šimu Vrsaljka

Tako se nesretni Ivo Iličević pridružio Dejanu Lovrenu i Ivici Oliću koji su otpali zbog ozljeda s liste putnika za Euro.

'Nažalost, Iličević je izgubljen za Euro. Ima rupturu mišića, što je pokazala i magnetska rezonanca. Uefa nam je dozvolila zamjenu i pozvali smo Šimu Vrsaljka. On će nam se priključiti večeras oko 19 sati' , kazao je hrvatski izbornik Slaven Bilić na konferenciji za novinare – kako prenosi 24sata

Podsjetimo, Vrsaljko je s popisa od 23 putnika za Euro otpao zbog nedostatka stopera pa je – nakon što je bilo jasno kako Lovren neće ići na Euro – Bilić na popis ubacio Juricu Buljata, a zahvalio se Vrsaljku.

Tako je igrom slučaja na svoje došao i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić koji je javno 'napao' izbornika Bilića govoreći kako Vrsaljko nije na popisu samo zato što je igrač Dinama.

S obzirom da je Mamić mišljenja kako je Vrsaljko jedan od deset najboljih bekova Europe te je poznato kako ga je već prije mogao prodati Arsenalu i Manchester Cityju, odlazak na Euro samo će povisiti cijenu 20-godišnjem Zadraninu.

Naravno, teško je očekivati kako će Vrsaljko - koji u posljednje vrijeme nije briljirao u Dinamu - na svom prvom velikom natjecanju dobiti minutažu. No, s obzirom na ozljede i umor nekih igrača, možda se upravo on pokaže kao Bilićev džoker.

'Ne treba se veseliti tuđoj nesreći. Iskreno, da se Iličević nije ozlijedio Šime ne bi vidio Euro i to je svima jasno', kazao je za tportal trener Dinama Ante Čačić.

Na pitanje nada li se kojem nastupu svog igrača sa smiješkom je rekao:

'Jako teško će ga Bilić uvesti u igru jer je na treninzima isprobavao druge varijante među kojima je i ona s Vidom na desnom boku.'