OLUJNO NEVRIJEME

Siloviti naleti vjetra u Istri, kiša potopila ceste u Karlovcu

28.08.2017 u 22:22

Bionic
Reading

U večernjim satima u ponedjeljak silovit nalet vjetra iznenadio je Istru i Kvarner. Vjetar je bio daleko jači od prvobitnih očekivanja i prognoza, piše Istramet. Obilna kiša potopila je neke ceste u Karlovcu

Nakon mirnog prijepodneva i sredine dana kada je bilo dosta oblaka uz mjestimičnu kišu, navečer je naglo zapuhao sjeverac i bura. Vjetar je iznenadio svojom silinom cijelo područje, od Savudrije do Medulina.

Najjači udar vjetra pritom je zabilježila meteorološka postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 106 km/h. Dojava o većim štetama za sada nema, no vjetar je nosio kante za smeće te lomio manje granje.

Iz Grožnjana stižu prizori silovitih naleta vjetra koji je stvorio prizor nalik pješčanoj oluji.

Olujno nevrijeme u poslijepodnevnim satima ponedjeljka poharalo je i karlovačko područje. Snažna ljetna oluja donijela je probleme u prometu. Velika količina kiše u kratkom periodu zatvorila je državnu cestu D1 na Ilovcu i promet se odvijao zaobilazno preko Orlovca.

Kiša je potopila i košarkaško igralište u Šancu, a bujica je prošla i kroz centar grada tako da je potopljena i ulica kod Doma umirovljenika.

  • +6
Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Pod vodom je ostao i dio parkinga na ŠRC-u Korana gdje se održava manifestacija Dana piva.

KAportal javlja da je prvo počeo puhati jak vjetar pa se smračilo nad gradom, a iako je pogoršanje vremena bilo najavljivano, mnogi su kupači bježali s Korane prema gradu.