OSJETNO ZAHLAĐENJE

Oluja protutnjala Istrom, nevrijeme zahvatilo i središnju Hrvatsku

24.07.2017 u 19:24

Bionic
Reading

U poslijepodnevnim satima Istru je zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme koje se predvečer proširilo na središnju Hrvatsku. U nekim krajevima temepretura je pala i do 20 stupnjeva. Za sada nema informacija štetama

Siloviti vjetar, grmljavina i kiša očekuju se i nastavku dana te noći. Na jugu Istre oborine su, za sada, slabe. Temperature zraka su u padu javlja iPress.

U samo 10-ak minuta uslijed jakog vjetra valovitost mora se naglo povećala, stoga je stanje postalo poprilično opasno na cijelom području, javlja Istramet.hr.

Vjetar je s jugozapadnog i južnog smjera naglo okrenuo na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Meteorološke postaje u Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježile su udare do 83 km/h, a vrijedi izdvojiti i Poreč te Barban (80 km/h). U Novigradu je vjetar puhao brzinom od 76 km/h, dok je u Rovinju i Umagu bilo opasnog zapadnjaka s udarima do 62 km/h. 

Nevrijeme se predvečer proširilo na unutrašnjost Hrvarske. Temperature zraka su u padu i oko 20 stupnjeva, a obilni pljuskovi s grmljavinom najizraženiji su na svjeverozapadu zemlje.

Pljusak je predvečer iznenadio Zagrepčane Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak se u prvom dijelu dana očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji, dok na istoku zemlje, u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije mogu pasti i veće količine oborina.