UOČI NAJAVLJENOG POGORŠANJA

Šibenik spreman za novi val hladnoće

09.02.2012 u 18:21

Bionic
Reading

Uoči najavljenog pogoršanja vremena, danas se sastao Stožer za zaštitu i spašavanje grada Šibenika koji je donio plan čišćenja gradskih ulica te pozvao Šibenčane da se ponašaju u skladu s vremenskim neprilikama

Tijekom vikenda, kada se očekuje novo snježno nevrijeme, grad Šibenik i gradske tvrtke Gradska čistoća, Zelenilo i Gradski parking organizirat će službe koje će se brinuti o čišćenju ulica od snijega.

S obzirom na iskustvo u proteklih nekoliko dana, unaprijed će se rasporediti mehanizacija po gradu kako bi se najprije očistile glavne ulice.

Gradske službe pobrinut će se za to da se u sljedećih nekoliko dana svi beskućnici smjeste u privremeno prihvatilište dok ne prođe val hladnoće.

Šibenski stožer zamolio je još jedanput HEP da ne isključuje dužnike za vrijeme hladnog vala te da kućanstvima kojima je zbog dugova nedavno isključena struja ponovno uključi struju dok ne prođe najavljeno snježno nevrijeme.

Predsjednik gradskog stožera, dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović upozorio je građane koji uzimaju redovitu terapiju da se pravodobno opskrbe dovoljnom količinom lijekova, a ostale Šibenčane da svoja vozila ne parkiraju na ulaze u važnije gradske ustanove, bolnicu, vrtiće i jaslice ili na mjesta na kojima bi mogli smetati ralicama pri čišćenju prometnica od snijega.