SIJEČANJ U HRVATA

Sezonska ili recesijska sniženja?

sniženja

sniženja

Izvor: tportal.hr / Autor: Saša Ćetković

Siječanj je tradicionalno mjesec sezonskih sniženja. No ove godine nisu samo trgovine odjećom snizile cijene. Akcijske prodaje nude i ugostitelji, pekari i mesari. Je li riječ o sezonskim ili možda recesijskim sniženjima, teško je reći

Velik broj građana Hrvatske čeka upravo siječanj kako bi obavilo velike kupnje za malo novca. Nije stoga čudno što su ovih dana izlozi puni plakata o sniženju. Trgovci mame građane cijenama nižim za 30, 50, a negdje čak i 70 posto.

Saša Ćetković / Tportal

Saša Ćetković / Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Saša Ćetković

Kupnja na sniženjima pravi je pothvat, jer nije lako u gužvama pronaći željene artikle. Ipak, i na sniženjima valja kupovati pametno. Stručnjaci skreću pažnju na omjer kvalitete i cijene. Budući da je ovo krizna godina, valja kupovati samo ono nužno, stoga su popisi s potrebnim stvarima nužni prilikom obilaska trgovina.

Zanimljivo je da sniženja nude i ugostitelji, pekari i mesari. Vrlo je vjerojatno da su njihova sniženja vezana uz recesiju i smanjenu kupovnu moć građana. Kako ovih dana izgledaju izlozi trgovina, pogledajte u fotogaleriji našeg fotoreportera Saše Ćetkovića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi