ODMAZAK VELIKANA

Ševčenko: Još oproštajna utakmica i – zbogom reprezentaciji

20.06.2012 u 10:12

Bionic
Reading

'Ovo je vjerojatno bila moja zadnja natjecateljska utakmica za Ukrajinu. Odigrat ću još samo oproštajnu utakmicu u nekom prijateljskom dvoboju', rekao je 35-godišnji Ševčenko

Andrij Ševčenko, kapetan ukrajinske nogometne reprezentacije, podvukao je kako je njegov nastup u porazu od Engleske 1-0 u 3. kolu D skupine na Euru bio i njegov posljednji u reprezentaciji u nekoj službenoj utakmici.

'Ovo je vjerojatno bila moja zadnja natjecateljska utakmica za Ukrajinu. Odigrat ću još samo oproštajnu utakmicu u nekom prijateljskom dvoboju', rekao je 35-godišnji Ševčenko, koji je u ogledu s Engleskom ušao u igru u 70. minuti.

Sugerirao je 'Ševa' kako je njegovoj selekciji bilo vrlo teško izboriti proboj u četvrtfinale u skupini s tri reprezentacije koje su među 20 najboljih na svijetu.

'Naravno da smo tužni što nismo prošli dalje, tim više što smo domaćini. Bili smo sjajni u prvoj utakmici protiv Švedske. Kada u skupini imate Englesku, Francusku i Švedsku, stvarno je teško biti među dva najbolja sastava. Svejedno, mislim da smo dobro igrali'.

Poput mnogih drugih, kapetan Ukrajine drži da Engleska nije bila bolja. Najblaže rečeno.

'Da, teško je reći da je bolji pobijedio. Mi smo kreirali toliko šansi, a nije nam priznat gol koji je trebao biti priznat. Isto se Englezima dogodilo prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu. Mislim da bi taj gol promijenio utakmicu. Mi smo kontrolirali ovaj dvoboj, imali smo posjed lopte pod kontrolom. Ipak, Engleska je pobijedila i ja još čestitam', rekao je manirom velikog sportaša Ševčenko.

Ujedno je poručio kako Englesku ne valja otpisivati u nastavku natjecanja.

'Engleze čeka dvoboj protiv Italije, jasno da će to biti težak ispit. Englezi imaju snažnu momčad, nikada ne znate što će se dogoditi. Englezi mogu i do finala. Sve je moguće. Vidjeli ste da je Švedska pobijedila Francusku. Stvarno je sve moguće', zaključio je Ševšenko.