granica s ukrajinom

Šest poginulih u ukrajinskom napadu na ruski Belgorod

15.02.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Šest ljudi, među kojima i dijete, poginulo je u četvrtak u ukrajinskom raketnom napadu na Belgorod, na jugu Rusije, priopćilo je rusko ministarstvo zdravstva

U napadu je ranjeno 17 ljudi, uključujući četvero djece, a tim liječnika specijalista upućen je u Belgorod iz saveznih medicinskih centara kao ispomoć.

Guverner susjedne oblasti Kursk, Roman Starovoit, je rekao da su pogođeni trgovački centar, sportski objekti i stambene četvrti. "Neprijatelj namjerno gađa civile", rekao je Starovoit.

U snimci koju su objavili ruski mediji vidi se regionalni guverner Vjačeslav Gladkov koji obilazi pogođeni šoping centar Magnit čiji su svi prozori porazbijani. Snimka prikazuje i pogođeni stambeni kompleks te službe hitne pomoći koje u sportskom centru pružaju pomoć ranjenima.

  • +2
Belgorod, Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Yevgeny Silantyev / TASS / Profimedia

Belgorod je najbliži veći ruski grad ukrajinskoj granici i tijekom rata je česta meta napada. Najveći ukrajinski napad na taj grad je izveden 25. prosinca kada je poginulo 25 ljudi.

Rusko ministarstvo obrane je priopćilo da je njihova protuzračna obrana oborila 14 ukrajinskih projektila iznad Belgoroda.