vlada

Šefovi tajnih službi deset godina primali manju plaću

28.10.2019 u 09:47

Bionic
Reading

Šefovi tajnih službi deset godina primali su plaću manju od one na koju su imali pravo, piše u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da je Vlada prošlog tjedna izmijenila odluke o utvrđivanju njihovih plaća donesene još 2006. i 2007. godine

Ured vijeća za nacionalnu sigurnost je predložio, a Vlada prošli četvrtak izmijenila svoje odluke iz 2006. i 2007. godine o utvrđivanju plaća ravnatelja Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija, ravnatelja i zamjenika ravnatelja sigurnosno-obavještajnih agencija te predstojnika i zamjenika predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, navodi dnevnik.

Potpuno neočekivano, u ime predlagatelja prijedlog je obrazložio državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop. On je doslovno u 24 sekunde pojasnio da 'predložene odluke predstavljaju tehničko uskladenje sa Zakonom o obvezama i pravima državnih dužnosnika te u određenom dijelu nomotehničko usklađenje s drugim propisima'. I ministri su se složili.

No, stvar ni u kojem slučaju nije tako jednostavna, Naime, Vlada je punih 10 godina, svjesno ili ne, kršila svoju vlastitu Odluku o određivanju visine plaća čelnim ljudima u obavještajnoj zajednici. Odnosno, 10 godina im je isplaćivala manju plaću od one na koju su imali pravo, donosi Jutarnji list.