DOPUNSKI LOKALNI IZBORI

SDSS predstavio listu za Skupštinu Grada Zagreba, nositelj je Nikola Vukobratović

01.10.2021 u 19:53

Bionic
Reading

Uoči dopunskih lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju, 3. listopada, Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) u petak je na konferenciji za novinare u Zagrebu, na Cvjetnom trgu predstavila lista za skupštinu Grada Zagreba, čiji je nositelj Nikola Vukobratović

Uz Vukobratovića na konferenciji za novinare je sudjelovao i Boris Milošević (SDSS), potpredsjednik Vlade RH.

Na dopunskim lokalnim izborima birat će se predstavnici/e manjina u više od 70 općina, gradova i županija, kao i za skupštinu Grada Zagreba.

Svoje predstavnike nacionalne manjine birat će u 16 županija i u Gradu Zagrebu.

U nedjelju će se birati četrdeset i osmi zastupnik za zagrebačku Gradsku skupštinu i to iz reda srpske nacionalne manjine, priopćio je Eugen Jakovčić, glasnogovornik SNV-a.

Boris Milošević (SDSS) rekao je na konferenciji za novinare kako je „jako važno da svi Srbi i Srpkinje grada Zagreba koji imaju pravo glasa , a upisani su u popis birača izađu i iskoriste svoje biračko pravo i glasaju za listu SDSS-a koju predvodi Nikola Vukobratović".

Dodao je kako je "vrlo važno da prije samog glasanja provjere gdje su njihova biračka mjesta". Milošević je napomenuo kako za ove izbore od 606 biračkih mjesta koja su inače redovita na svim izborima, u nedjelju će imati samo njih 36. "Stoga je važno da birači prethodno provjere gdje se nalazi njihovo biračko mjesto“, dodao je.

Milošević je napomenuo kako je „važno da Srbi izađu na ove izbore u što većem broju i na taj način daju legitimitet svom predstavniku".

Nositelj SDSS-ove manjinske liste za zagrebačku Gradsku skupštinu Nikola Vukobratović rekao je kako se "nedjeljni izbori u Zagrebu održavaju zato što niti jedna od stranaka koja je ušla u Skupštinu, nije kandidirala Srbe na ulaznim mjestima na listi; i drugi razlog je taj što je zajednica prikupljanjem potpisa izrazila želju da bude ravnomjerno zastupljena u skladu sa svojim udjelom u stanovništvu, što nije ostvareno na regularnim izborima", dodao je.

"Važnost ovih dopunskih izbora je i ta što su svibanjski regularni izbori dijelom prošli u međusobnom prepucavanju kandidata u vezi same srpske manjine, gotovo da je riječ Srbin korištena kao psovka, a neki su tada vrlo otvoreno oduzimali pravo Srbima njihovo legitimno pravo da budu zastupljeni u zagrebačkoj Gradskoj skupštini", rekao je, uz ostalo, Vukobratović.

Kako stoji u programu SDSS - ove liste za skupštinu Grada Zagreba, "multikulturni, održivi i socijalni grad su ključne odrednice njihova djelovanja", navodi se u priopćenju.

Pripadnici srpske nacionalne manjine birat će predstavnike u 54 jedinice lokalne samouprave, među kojima je i osam županijskih skupština plus Grad Zagreb, dodaje se.