KONAČNO ODLUČENO

SDP u Puli i Istri na izbore ide bez IDS-a

18.04.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Povjerenik pulskoga SDP-a Danijel Ferić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će ta stranka samostalno izići na idućim lokalnim izborima u Puli i Istri

S obzirom na posljednje izjave predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, koje upućuju da ta stranka namjerava samostalno izići na lokalne izbore, razmišljanja SDP-a u Puli i u Istri usmjerena su u tome smjeru, ali, dodao je, sve su opcije otvorene.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome hoće li SDP poduprijeti moguću kandidaturu Damira Kajina za župana, istaknuo je kako to pitanje još nije definirano te da se o tome još moraju dogovoriti s povjerenicom SDP-a za Istru Adom Damjanac.


'Sigurni smo u pobjedu i očekujemo šest vijećničkih mjesta u pulskome Gradskom vijeću u odnosu prema dosadašnjih pet', poručio je SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin i dodao kako će stranka sama odlučiti o kandidatu za pulskoga gradonačelnika.

'Još nije definirano tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika, ali će to biti svakako osoba koja će u Puli odnijeti pobjedu', rekao je, dodajući kako je koalicijski sporazum s IDS-om na snazi i nitko ga nije raskinuo.