PODRAVKA

SDP traži smjenu uprave i Nadzornog odbora

27.09.2009 u 18:05

Bionic
Reading

Na izbornoj konvenciji SDP-a Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici oštro su napadnuti uprava i Nadzorni odbor Podravke

SDP je za smjenu sadašnjeg predsjednika uprave Zdravka Šestaka i sazivanje izvanredne glavne skupštine dioničara da bi se odmah smijenio Nadzorni odbor i postavila nova uprava, prenosi HRT. Traži se odgovornost uprave i Nadzornog odbora za kredite koji su dani SMS-u i sumnjive poslove s varaždinskom Fimom.

'Iako nema vlasnički udjel u Podravki, grad mora znati što se u tvrtki događa i imati utjecaj na to' kazao je gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić

'Ne mora u Nadzornom odboru Podravke sjediti nitko iz SDP-a ili iz gradske vlasti, ali netko u njemu mora predstavljati interese grada Koprivnice. Radi dobrobiti tvrtke, moramo promijeniti način upravljanja.

Na sastanku održanom na Mršićevu inicijativu, tijekom subotnjeg posjeta premijerke Koprivnici, uz njih su bili potpredsjednik Vlade Damir Polančec i koprivničko-križevački župan, inače član HSS-a, Darko Koren. Razgovaralo se upravo o rekonstrukciji modela upravljanja Podravkom te ulasku predstavnika grada u NO.

Premijerka se tome ne protivi, unatoč činjenici da glavnim gradom Podravine upravlja SDP. Dođe li do promjene u sastavu NO-a, u njega neće moći Mršić jer mu to kao gradonačelniku priječi Zakon o sprečavanju sukoba interesa. Bitno je, kaže on, da u NO-u bude netko kome će vjerovati građani Koprivnice. On bi, pak, mogao ući u NO kad bi država prepustila nešto dionica gradu, koji bi potom Podravku proglasio tvrtkom od osobitog značenja. piše Večernji.hr.