PLAŽA ZA KERUMOVA NEĆAKA

SDP traži poništenje koncesije i za splitske Bene

25.04.2017 u 13:49

Bionic
Reading

Splitski SDP-ovci javno su pozvali Vladu na poništenje svih odluka o koncesijama donesenih na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine splitsko-dalmatinske, kada je odlučeno i da će se bračka plaža Zlatni rat predati na 15-godišnje upravljanje zagrebačkoj tvrtki Sport B, što je ovog tjedna poništeno

Među nekoliko desetaka koncesija najspornija im je ona za splitsku plažu Bene, dodijeljena tvrtki National - iza koje stoji Željko Kerum. Formalno tvrtku drži njegov nećak Igor Sapunar, inače i sin HGS-ovog predsjednika Skupštine Petroslava Sapunara.

'Povjerenstvo za sukob interesa trebalo bi imati prekovremene sate zbog ovoga što se događalo', kazala je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Aida Batarelo, koja je prozvala 'HDZ-ovu vertikalu' i pozvala da se i Splitu prepusti upravljanje njegovim resursima. To je, podsjetimo, tražio i bivši gradonačelnik Ivo Baldasar, no upravo SDP-ova vlada ga je odbijala.

Preispitivanje koncesije za splitske Bene zatražilo je i Društvo Marjan, navodeći da - kao i kod Zlatnog rata - ni ovdje nije pribavljena suglasnost Ministarstva zaštite okoliša.

SDP-ov županijski vijećnik Damir Krstinić smatra da bi župan Zlatko Ževrnja iz moralnih razloga morao odstupiti, a ima i teoriju oko kombinatorike dvaju koalicijskih partnera na državnoj razini.

'S obzirom da se kandidat Mosta povukao iz utrke za gradonačelnika Splita, što bi moglo koristiti HDZ-ovom kandidatu jer se glasovi preusmjeravaju njemu, ide li cijela priča u smjeru da će se u županiji HDZ povući u korist Mosta? Isticanjem slabijeg imena, da bi podržali Mira Bulja? To bi lako moglo biti vraćanje usluge', smatra Krstinić.