PRESUDNI GLASOVI SU - NJEGOVI

Kerum se pravda zbog Zlatnog rata: 'U koaliciji sam s HDZ-om i dogovor se mora poštovati'

20.04.2017 u 12:16

Bionic
Reading

Kandidat za splitskog gradonačelnika Željko Kerum i predsjednik Hrvatske građanske stranke, čiji su glasovi bili presudni pri spornoj dodjeli koncesije nad plažom Zlatni rat na Braču, taj potez objasnio je činjenicom da se 'već osam godina nalazi u koaliciji s HDZ-om' i da se 'dogovor mora poštovati'

'Nisam bio upućen, a i da jesam, ne bih mogao napraviti ništa. Osobno mislim da je napravljena nepravda prema Bračanima i ako je bilo nepravilnosti, natječaj treba poništiti. Župan predlaže točke dnevnog reda i HDZ ima većinu, a ja u tome nisam sudjelovao i ne želim prihvatiti odgovornost. Kao građaninu žao mi je što je koncesiju dobio netko drugi', kazao je novinarima za vrijeme 'marende s građanima', koju je organizirao u svom restoranu u Lori.

Kerum ne govori potpunu istinu: u komisiji koja je predložila dodjelu Zlatnog rata tvrtki Sport B sjede najmanje trojica članova njegove stranke, uključujući predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara, a bez glasova njegovih vijećnika odluka ne bi prošla. Suočili smo ga s tim podatkom pa je odgovorio da 'uvijek postoji mogućnost žalbe'.

'Ali mi smo u koaliciji s HDZ-om i dogovor se mora poštovati', jasan je Kerum.

Kako je tportal pisao, kandidat za splitskog gradonačelnika stoji i iza tvrtke bez prihoda i zaposlenih, koja je na istoj sjednici dobila koncesiju nad splitskom plažom Bene. Druge dvije tvrtke - jedna Kerumova, jedna koju vodi Kerumova punica - slučajno ili namjerno isključene su iz natječaja. Novinari su ga upitali da prokomentira ovaj slučaj.

'Nema nikoga da se žali na natječaj. A kad se nitko ne žali, onda je sve OK. Nebitno je jesam li ja iza te tvrtke, jer zakon je čak iznad morala. Zakone se mora poštovati jer mi smo uređena država, a ne Uganda', lakonski će Kerum.

Stotinjak Splićana odazvalo se njegovom pozivu na 'Želinu marendu', na kojoj je po najavama trebalo biti ispečeno stotinjak janjaca. Kerum se ušetao u restoran u pratnji harmonikaša.

'Činjenica je da dobro stojimo, u euforiji smo i ne osvrćemo se na konkurenciju', tvrdi Kerum. Ponovno je pozvao kandidata HDZ-a Andru Krstulovića Oparu da odustane od utrke jer njih dvojica, kaže, imaju isto biračko tijelo.

'Andro je stručnjak, ali ovo je drugačije od posla za umjetnika. Splitu treba čovjek sklon projektima, netko tko je sudjelovao u nečemu i stvarao, a on je čovjek iz umjetnosti. Osim toga, kandidat HDZ-a mora biti desni, a ne liberalan. Da nemam veliku podršku HDZ-ovaca, ne bih bio ovdje: Kerum je bolji kandidat HDZ-a od Opare', smatra Kerum.