VOJKO OBERSNEL

SDP pobjeđuje u najvećim hrvatskim gradovima

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.04.2009 15:16
  • Objavljeno 16.04.2009 u 13:46
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Gostujući u videochatu koji je tportal emitirao uživo iz riječkog hotela Bonavia, aktualni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je uvjerenje da će SDP ostati dominantna snaga u najvećim hrvatskim gradovima i u drugim sredinama. Za Rijeku je kazao kako sud trebaju donijeti drugi, dok on vjeruje u SDP-ovu pobjedu u Splitu i Zagrebu

SDP-ovog kandidata u utrci za treći gradonačelnički mandat Vojka Obersnela tportal i Mrijana Hrga ugostili su dan nakon intervjua s HDZ-ovom protukandidatkinjom Vesnom Buterin.

Komentirajući jučerašnju izjavu Vesne Buterin da o gradnji džamije u Rijeci trebaju odlučiti građani na referendumu, istaknuo je da je gradnja džamije gotova priča i da to nije pitanje za referendum jer se radi o ljudskim pravima i slobodi izjašnjavanja. Njezin prijedlog o referendumu smatra problematičnim. Kako je rekao, projekt gradnje džamije nije još realiziran i dijelom zbog nesnalaženja islamske zajednice. 'Rijeka nije Istanbul', kazao je Obersnel pojasnivši da je u konačnici prihvaćeno idejno rješenje Dušana Džamonje prema kojem će dvadesetak metara visok minaret za dva do tri metra nadvisivati samu građevinu.

Govoreći o gradnji u Rijeci, Obersnel je istaknuo da ga više od činjenice što je posljednji vrtić u gradu izgrađen 1968. žalosti što je zadnji zdravstveni objekt izgrađen na Sušaku još za vrijeme Kraljevine Jugoslavije, a svi kasniji financirani su doprinosima građana. Nezadovoljan je pojašnjenjem ministra zdravstva Darka Milinovića da je Rijeka za izgradnju KBC-a dobila manje novca no Zagreb jer je preuzela obvezu da sama izgradi dio infrastrukture.

'Nismo imali nijedan projekt u kojem nas država financijski prati. Unatoč tome, gradili smo iz proračuna i treba raščistiti tu priču, ne mogu se novci dijeliti po principu zavičajne ili političke pripadnosti', komentirao je tvrdnje HDZ-a da se Zadar i Dubrovnik, u kojima je HDZ na vlasti, brže razvijaju.

HDZ-ov akcijski plan za turizam Obersnel je nazvao smiješnim jer šest mjeseci kasni u situaciji kada turizam definiramo kao bitnu gospodarsku granu.

Potvrdio je da SDP već ima predviđene mjere i mogućnosti za intervenciju u brodogradilište 3. maj kako bi se spasile brojne obitelji čije članove ono zapošljava.

'Donoseći proračun odustali smo od investicijskih zahvata jačajući ekonomsku i socijalnu politiku i društveni standard', rekao je te zaključio da će Rijeku u naredne četiri godine i dalje definirati prema uslužnim djelatnostima, brodogradnju vidi kao jedan od velikih oslonaca hrvatske industrije, a luku kao bitnu gospodarsku djelatnost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi