VIŠESATNI PREGOVORI

[VIDEO] SDP-ovci se izvukli: Golemi dug otplaćivat će šest godina, no spremaju i protunapad

09.02.2018 u 20:52

Bionic
Reading

Nakon višesatnih pregovora između SDP-a i Slobodana Ljubičića kojem je stranka dužna gotovo deset milijuna kuna, postignut je dogovor. SDP će dug otplaćivati u ratama i to tijekom šest godina. No nisu svi bili zadovoljni ovakvim ishodom

Zbog takvog dogovora SDP, neslužbeno doznajemo, neće ići na reviziju presude na Visokom trgovačkom sudu, a Ljubičić im je zauzvrat obećao povući drugu tužbu u kojoj se presuda očekuje uskoro. No, nisu svi bili sretni s takvim ishodom. Na  Predsjedništvu je bilo i onih koji su zagovarali da se ne ide na nagodbu s Ljubičićem s obzirom na njegovu upletenost u aferu Agram.

Neslužbeno se može čuti da će SDP podići tužbu protiv 'odgovornih', a u SDP-u smatraju da su to Jelena Pavičić Vukičević i Milan Bandić. Naime, za Pavičić Vukičević su u SDP-u cijelo vrijeme tvrdili da je neovlašteno stavila potpis na ugovor o cesiji, a ona je pak u svom iskazu rekla da joj je nalog dao Bandić.  Tužba protiv dvojca je ujedno bio uvjet nekih članova Predsjedništva da pristanu na nagodbu s Ljubičićem.

Nakon višesatnih pregovora s Ljubičićem koji su vođeni u središnjici stranke na Iblerovom trgu, Bernerdić je kazao kako je on ovaj problem naslijedio. Na molbu da se osvrne na izjavu Milana Bandića čiji je komentar na ovaj dug nastao za njegovu kampanju bio: Di su pare?, Bernardić je kazao kako bi potrošili puno vremena da Bandića pitamo isto to pitanje.

Podsjetimo, prema presudi Visokog trgovačkog suda SDP morati platiti troškove predizborne kampanje Milana Bandića za lokalne izbore 2009., kada je Bandić bio član SDP-a, u visini od 4,3 milijuna kuna, što je u međuvremenu uz kamate i sudske troškove naraslo do gotovo deset milijuna kuna.

U međuvremenu se pojavila i druga tužba za višestruko manji iznos, a taj dug je nastao tijekom iste kampanje.

Pojedini istaknuti SDP-ovci iskazali su javno nezadovoljstvo činjenicom da ih predsjednik stranke Davor Bernardić nije izvijestio o problemu koji je mogao dovesti do bankrota stranke i blokade računa.

  • +6
Članovi SDP-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Uz to je neke od njih dodatno uzrujala objava fotografije na kojoj je ovjekovječeno druženje Milana Bandića i Davora Bernardića na proslavi rođendana gradskog vijećnika u Svetom Ivanu Zelini i šefa tamošnjeg ogranka Bandićeve stranke Dalibora Bastaleca.

Na Predsjedništvu se u ranim popodnevnim satima spomenula i ta fotografija. Pitanje je, doznajemo, potegnuo Mihael Zmajlović, a Bernardić se opravdavao je tom prigodom s Bandićem pokušao razgovarati o spornom dugu.