rođendanski tulum

'Tajna večera' Bernardića i Bandića: Ni ostatak ekipe za stolom nije manje zanimljiv, evo tko su

08.02.2018 u 12:12

Bionic
Reading

Fotografija šefa SDP-a Davora Bernardića, na kojoj sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem sjedi na proslavi rođendana gradskog vijećnika u Svetom Ivanu Zelini i šefa tamošnjeg ogranka Bandićeve stranke Dalibora Bastaleca, a koja je snimljena u utorak navečer, proširila se poput požara medijima i društvenim mrežama

I možda ne bi toliko plijenila pažnju da nije snimljena nakon što je Bernardić kazao SDP-ovcima da u petak postaje ovršna presuda Visokog trgovačkog suda, po kojoj SDP mora platiti 9,5 milijuna kuna za troškove Bandićeve kampanje iz 2009. godine. I dok s jedne strane SDP-u prijeti bankrot, Bernardić uvjerava javnost da će riješiti situaciju. Je li je pokušao srediti za stolom sa svojim bivšim mentorom i jednim od osnivača SDP-a u Zagrebu, nije poznato.  

Ono što je poznato to je da su se našli, kako je objavio Prigorski.hr, na proslavi 40. rođendana Dalibora Bastaleca, nekadašnjeg HDZ-ovca koji je od proljeća prošle godine šef ogranka Bandićeve stranke u Svetom Ivanu Zelini, tamošnji gradski vijećnik, ali i vijećnik u zagrebačkoj Županijskoj skupštini, uz čiju je pomoć s njenog čela nedavno skinut SDP-ovac Mihael Zmajlović.

Bastalec je poduzetnik i suvlasnik Peradarstva Bastalec s desetak zaposlenih, a nalazi se i na listi poreznih dužnika. Prema toj listi, zaključno s 31. listopada 2017. godine, dugovao je 1,3 milijuna kuna, najviše s osnova PDV-a i doprinosa.

Prije nekoliko godina njegova tvrtka igrom slučaja našla se na stranicama crne kronike jer im je netko usred bijela dana na zagrebačkom Medveščaku ukrao kombi-hladnjaču s tonom mesa. Kombi je pronađen nekoliko dana kasnije potpuno ispražnjen.  

Osim njega, na rođendanu je bio Mladen Kešer (SDP), načelnik Općine Kalnik, vjerojatno najbogatiji političar s izvršnom funkcijom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema imovinskoj kartici, posjeduje 896.000 eura štednje, brojne nekretnine u vlasništvu i suvlasništvu, a prijavio je i gitaru Gibson vrijednu 40 tisuća kuna. Većinu toga, kako je svojedobno rekao, stekao je nasljedstvom od oca koji je bio poduzetnik.

  • +5
Mladen Kešer Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

Kešer volonterski obavlja funkciju načelnika, suvlasnik je u nekoliko tvrtki koje je prebacio na upravljanje odvjetničkom uredu, a jedna od njih, Consulting project, nalazi se na listi poreznih dužnika s dugom od 538 tisuća kuna.

Hrvoje Koščec (HNS) načelnik je Općine Sveti Ivan Zelina. Široj javnosti postao je poznat prošle godine, kada je portal Gradonačelnik.hr objavio listu načelnika i gradonačelnika s najvećim primanjima. Koščec je bio prvi na njoj s 19.252 kune neto plaće, a odmah iza njega bio je Bandić s 18.226 kuna. Prema podacima iz imovinske kartice, Koščec danas prima 18.044 kune.

  • +5
Hrvoje Koščec Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić