OPASNA FETVA

Saudijski vjerski vođa poziva na grupno silovanje Sirijki!

03.01.2013 u 11:11

Bionic
Reading

Istaknuti saudijski klerik izdao je fetvu kojom poziva na grupna silovanja sirijskih žena. Izražavajući nezadovoljstvo jer su 'ratnici islama' koji se bore u Siriji 'zakinuti za seksualni užitak', vjerski vođa izdao je odredbu kojim promiče 'brakove koji se temelje na spolnom odnosu', a koji traju nekoliko sati, piše portal Salon

Muhamed al-Arifi, vodeća džihadska vjerska figura, jasno je dao do znanja da njegov edikt poziva na grupno silovanje sirijskih žena i djevojčica. On je precizirao da 'brakovi koji se temelje na spolnom odnosu' traju samo nekoliko sati 'kako bi svaki borac mogao doći na red'. Za nevjeste al-Arifi odobrava sve djevojke ili žene u dobi od 14 godina pa nadalje, koje su udovice ili su rastavljene. Da, dobro ste pročitali – djevojčice u dobi od 14 godina!

Muhamed al-Arifi

Muhamed al-Arifi je na udaru zbog zagovaranja nasilja nad ženama u prošlosti. Prije nekoliko tjedana zabranjen mu je ulazak u Švicarsku i sudjelovanje u švicarskom Središnjem islamskom vijeću.

Saudijska Arabija izvršila je utjecaj i financirala sirijsku revoluciju gotovo godinu dana, iako je ova fetva prvi put da je eksplicitno rečeno da je silovanje sredstvo rata koje se predlaže kao dio vojne strategije opozicije.

Od 2. travnja 2012., Saudijska Arabija i Katar plaćali su sirijske snage koje su se borile protiv predsjednika Bašara al-Asada i njegove vojske. Saudijska Arabija također je slobodnoj sirijskoj vojsci slala oružje, uključujući i prijenosne protuzrakoplovne rakete, piše Salon.