HLOVERKA ODBACUJE OPTUŽBE

Sanaderov govor prvorazedan politički događaj

05.07.2009 u 16:38

Bionic
Reading

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić ocijenila je danas da je zahtjev SDP-a za njezinom i ostavkom glavnog ravnatelja HRT-a dodatni pritisak na HTV, ističući da HTV nije izravno prenosio stranački skup HDZ-a, a za emitiranje govora Ive Sanadera odlučila se jer je to bio prvorazredan politički događaj od posebnog interesa javnosti

'Napominjem da program HTV-a nije izravno prenosio stranački skup HDZ-a pa čak ni dijelove te odbacujem svaku pomisao da je s moje strane bilo ikakvog strančarenja ili politikanstva', rekla je Novak-Srzić u izjavi za Hrvatski radio i podsjetila da se izjave, govore ili dijelove govora predsjednika Republike, Vlade ili šefa oporbe prenosilo na HTV-u bez obzira gdje su rečene.

Istaknula je da je 'ostavka Ive Sanadera na sve političke funkcije prvorazredan događaj koji se u Hrvatskoj dogodio prvi put od njezina postojanja i kao takav je predmet posebnog interesa domaće i strane javnosti'.

'Sva sredstva javnog priopćavanja posvetila su velik dio svog prostora upravo tom događaju. Stoga sam kao glavna urednica Informativnog programa odlučila da se taj govor bez ikakva kraćenja i montiranja javnosti i objavi', kazala je glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić.

Konferenciju za novinare SDP-a, na kojoj ju je saborski zastupnik Nenad Stazić prozvao da je HTV pretvorila u bilten HDZ-a te zatražio njezinu ostavku i ostavku glavnog ravnatelja HRT-a, ocijenila je kao dodatni pritisak na HTV.