VOZNI PARK BIVŠEG PREMIJERA

Sanader u četiri godine promijenio čak četiri BMW-a?

11.01.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Premda se dosad smatralo da je tijekom svog premijerskog mandata Ivo Sanader promijenio dva luksuzna automobila, Nacional je iz izvora bliskih HDZ-u doznao da je bivši premijer u četiri godine promijenio - čak četiri BMW-a

Prvi BMW za Sanadera kupila je stranka još 2003. godine. Njegova mana je bila to što nije bio blindiran, pa je već iduće godine Sanaderu isporučen drugi, blindirani sivi BMW 740.

Ipak, ni to vozilo nije se dugo zadržalo u Sanaderovu voznom parku jer je imalo dizelski motor, pa po mišljenju policijskih djelatnika koji su čuvali Sanadera nije bio prikladan jer nije mogao postizati brzine za koje su premijerovi tjelohranitelji smatrali da bi trebao. Tako je još iste 2004. godine taj BMW zamijenjen gotovo identičnim trećim vozilom, koje je, osim što je bilo blindirano, imalo i benzinski motor.

Treća sreća je očito upalila, jer se Ivo Sanader u tom autu vozio najduže, od 2004. do 2008. godine, kad je bivši premijer zaključio da treba ponovno obnoviti svoj vozni park, pa je nabavljen novi BMW, četvrti po redu. Za to vrijeme HDZ je u svom vlasništvu imao jednu VW Jettu i jedan Passat, u kojima su Sanaderovi tjelohranitelji vozili članove njegove obitelji, zaključio je Nacional.

Prema pisanju medija, blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna u kojem se Ivo Sanader vozio potkraj svoga premijerskog mandata kupio mu je poduzetnik Robert Ježić. Navodno je bivši direktor HEP-a Ivan Mravak po Sanaderovu naređenju zauzvrat Ježićevu Diokiju isporučivao struju ispod povlaštene cijene, no dosad je ostalo nepoznato koje su sve okolnosti pratile taj, za HEP poguban posao.