PRETRES SALZBURŠKOG ZATVORA

Sanader se nije žalio zbog snimanja

11.02.2011 u 14:25

Bionic
Reading

Ravnatelj zatvora u Salzburgu, u kojem se nalazi bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, kazao je u petak za austrijsku novinsku agenciju APA da su tijekom pretresa zatvora, izvršenog u srijedu, pronađeni neki predmeti ili aparati koje zatvorenici ne smiju posjedovati

Dietmar Knebel također je rekao da se zaplijenjeni predmeti još ispituju.'Ipak, nije pronađeno ništa što bi ugrozilo sigurnost. Još ćemo sve prekontrolirati kako bi otkrili kao su te stvari dospjele u pritvor', dodao je, ističući kao je nemoguće potpuno izolirati zatvor unatoč svim mjerama koje se poduzimaju.


Pretres, koji se može usporediti s 'proljetnim čišćenjem', bio je u planu i prije Sanaderova uhićenja, rekao je Knebel. Ravnatelj zatvora razgovarao je sa Sanaderom o fotografijama i snimkama koje ga prikazuju u pritvoru a koje su se pojavile na internetu.

'Meni se zbog toga nije požalio', rekao je, dodajući kako je očito netko snimio Sandera u njegovoj ćeliji kroz špijunku te fotografije i video zapis stavio na internet.'Posljednji video koji se pojavio bio je jako dobre kvalitete. Ne može se isključiti mogućnost da je ta video snimka napravljena u zatvoru pomoću modernog mobitela', rekao je Knebel.

Ravnatelj zatvora u Salzburgu kazao je da Sanader naravno ima pravo zbog toga žaliti, jer se načelno radi o povredi zone privatnosti. Više od trideset pripadnika policije u srijedu je pretražilo zagradu zatvora u Salzburgu.

Sanaderov bečki odvjetnik Werner Suppan u petak nije bio dostupan za komentar. Prije nekog vremena u hrvatskim su se medijima pojavile fotografije Sanadera u zatvorskoj ćeliji u Salzburgu, a ravnatelj zatvora tada je odbacio mogućnosti da je Sanadera fotografirao netko od zaposlenika, ali i dodao kako to nisu mogli učiniti ni zatvorenici jer oni nemaju mobitele ni drugu elektroničku opremu.