ZAGREBAČKE NEVOLJE

Sanacija vodoopskrbne cijevi na Jarunu, voda se građanima osigurava cisternom

01.06.2022 u 19:10

Bionic
Reading

Još traje sanacija vodoopskrbne cijevi na zagrebačkom Jarunu, do čijeg je puknuća došlo u utorak oko 23.50, a voda se građanima u Koprivničkoj ulici dostavlja autocisternom, doznaje se u srijedu popodne u Vodoopskrbi i odvodnji ZG Holdinga.

Zbog neplaniranih radova na vodoopskrbnom sustavu potrošačima se voda osigurava autocisternom, ističe se na mrežnoj stranici Vodoopskrbe i odvodnje, uz molbu građanima za razumijevanje i strpljenje.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek, objavio je popodne na Facbooku da je na Jarunu „nastala panika" jer se širio miris plina, što je izazvalo strah građana da se ne ponovi požar kao u Frankopanskoj.

U utorak navečer u središtu grada, u Frankopanskoj ulici, pri sanaciji vodovodne cijevi puknula je plinska cijev i došlo je do zapaljenja plina. Dvojica radnika "Vodoopskrbe i odvodnje" zadobila su teške opekline i zadržana na liječenju u KBC-a Sestre milosrdnice, dok su dvojica puštena kući jer su lakše ozlijeđeni.

Urušio se krov bivše tvornice Gredelj u Zagrebu

Od zagrebačke policije doznaje se kako se popodne u krugu bivše tvornice Gredelj na zagrebačkom Trnju, urušio krov jednog od derutnih i napuštenih objekata. Krov derutne zgrade se urušio u njegovu unutrašnjost, tako da automobili na obližnjem parkiralištu nisu oštećeni. Zagrebačka policija kratko je potvrdila da se dogodio incident, a dojava je oko 14,30 sati stigla od građana. Ekipe na terenu utvrđuju okolnosti urušavanja.

Vlasnik kompleksa bivše tvornice Gredelj je Grad Zagreb.