STRAH OD AL KAIDE

SAD traži od svojih građana da odmah napuste Jemen

06.08.2013 u 12:53

Bionic
Reading

Sjedinjene Države zatražile su od svojih građana u Jemenu da odmah napuste zemlju zbog daljnje potencijalne opasnosti od terorističkih napada, a u napadu američkih bespilotnih letjelica nešto ranije ubijena su četvorica muškaraca, vjerojatni pripadnici Al-Kaide. Britanci su evakuirali sve osoblje iz veleposlanstva u Jemenu, zatvorenog od nedjelje jer je 'porasla zabrinutost za sigurnost' osoblja, izvijestio je u utorak Foreign Office

SAD su također odredile vladinim dužnosnicima koji nisu nužno potrebni u toj zemlji da je odmah napuste, po prioćenju koje stoji na web stranici State Departmenta.

U Jemenu su u utorak u napadu bespilotne američke letjelice ubijena četvorica navodnih pripadnika Al-Kaide.

Oni su se nalazili u vozilu koje je pogođeno s četiri granate.

Napadi bespilotnim letjelicama učestali su posljednjih desetak dana protiv pripadnika Al-Kaide, za koju se sumnja da se nalazi iza prijetnji atentatima koje su dovele do zatvaranja 25 američkih diplomatskih misija u svijetu, među kojima i one u jemenskom glavnom gradu.

London evakuirao osoblje iz veleposlanstva u Jemenu

Britanci su evakuirali sve osoblje iz veleposlanstva u Jemenu, zatvorenog od nedjelje jer je 'porasla zabrinutost za sigurnost' osoblja, izvijestio je u utorak Foreign Office.

Objava je uslijedila nakon što je SAD u utorak pozvao svoje državljane da "odmah" napuste Jemen zbog iznimno visoke opasnosti od napada u zemlji.

'S obzirom na to da je porasla naša zabrinutost za sigurnost osoblja veleposlanstva, privremeno smo sve zaposlenike evakuirali, a uredi će ostati zatvoreni dok se ne stvore uvjeti za njihov povratak na posao', rekao je glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova.

London je u ponedjeljak izvijestio kako će britansko veleposlanstvo u Sani ostati zatvoreno najmanje do završetka muslimanske svetkovine Ramazanskog bajrama, tj. do kraja tjedna.