SRAMOTA U PU KARLOVAČKOJ

S ovakvim policajcima tko bi se držao zakona?!

17.03.2014 u 12:08

Bionic
Reading

PU karlovačka pod je lupom kriminalističkih inspektora jer je igrom slučaja utvrđeno da je netko iz policije Duga Resa zataškao ili sakrio čak 600 snimaka vozača uhvaćenih u prekršaju brze vožnje. Trebalo ih je biti procesuirano 3.600, ali 600 nedostaje - utvrdili su tijekom istrage u karlovačkoj policiji, otkriva Jutarnji list

Time je, piše Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore, državni proračun oštećen za oko 600 tisuća kuna. To je u najvećem broju slučajeva izgubljen novac jer će većina zataškanih kazni otići u zastaru. Policija bi mogla naknadno poslati račun manjem broju počinitelja – oko 150.

Nestali su dokazi na temelju kojih su ljudima trebale biti naplaćene novčane kazne za počinjene prekršaje pa su inspektori uvjereni da je riječ o skupini policajaca jer, procjenjuju, teško jedna osoba može manipulirati tolikom količinom materijala.

Uz svoje kolege, kriminalisti intenzivno ispituju svih 600 građana koji su počinili prekršaj. Kazne koje su im trebale biti naplaćene iznose od 500 do 3.000 kuna. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je jedan od počinitelja koji su prošli nekažnjeno bivši ravnatelj policije Oliver Grbić, koji je navodno lani na autocesti A1 uhvaćen u prebrzoj vožnji, no nalog za naplatu 3.000 kuna kazne je storniran.

Inače, redoviti čitatelji crne kronike sigurno su zamijetili kako su zaposlenici PU karlovačke u posljednje vrijeme često glavni protagonisti (ne)djela protiv kojih bi se kao policijski službenici trebali boriti. Prema posljednjim podacima na području ove policijske uprave pod istragom je 15 policajaca.

Dolaskom Ranka Ostojića na čelo Ministarstva unutarnjih poslova, učestale su kriminalističke istrage i unutar policijskih redova. Javnost je tako imala prilike doznati o kriminalnim aktivnostima policajaca koji su se, umjesto borili, sudjelovali u kaznenim djelima ili su povjerljive informacije prodavali kriminalcima. PU zagrebačka, PU istarska, PU vukovarsko-srijemska, a sada je na tapetu čini se i PU karlovačka, samo se neke od uprava gdje su 'padali' korumpirani policajci, bilo zbog raspačavanja droge, povjerljivih informacija, organiziranja prostitucije…