ZBOG FILOZOFA LEVYJA

Ruža Tomašić napala Ured Europskog parlamenta

09.05.2014 u 13:44

Bionic
Reading

Europarlamentarka Ruža Tomašić poslala je prosvjedno pismo Uredu za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj zbog stavova koje je na tribini 'Europa pred izborom' u organizaciji Ureda iznio Bernard-Henri Lévy, francuski filozof i gost navedene tribine

Obraćajući se okupljenima, on je ustvrdio kako je Vladimir Putin trenutno najveća prijetnja Europi i kako bi Hrvati najbolje trebali znati o kakvoj se prijetnji radi, s obzirom da su i sami imali 'malog Putina' – Franju Tuđmana, naveo je u Ured Ruže Tomašić. Ne ulazeći u utemeljenost Lévyjevih stavova niti osporavajući njegovo pravo na mišljenje, čelnica HSP-a dr. Ante Starčević smatra da je 'skandalozno da se novcem hrvatskih poreznih obveznika dovodi goste koji nisu u stanju ispoštovati ni minimum pristojnosti i suzdržati se od vrijeđanja osjećaja većine građana Republike Hrvatske'.

Prenosimo prosvjedno pismo Ruže Tomašić.

Kao hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu ovim putem želim izraziti negodovanje zbog stavova iznesenih od strane Bernard-Henri Lévya na tribini ‘Europa pred izborom’ u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Uspoređivanje prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja moderne Republike Hrvatske Franje Tuđmana s Vladimirom Putinom ne samo da nema osnove, već predstavlja uvredu za većinu građana Republike Hrvatske u kojoj vaš ured djeluje i u kojoj je gospodin Lévy bio uvaženi gost.

Iako uvažavam pravo svakog pojedinca na mišljenje, pa tako i gospodina Lévya, smatram kako se ovdje radi o vrlo nepristojnom činu kakvom nije mjesto na zbivanjima u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Stoga ovim putem tražim da se Ured javno ogradi od stavova gospodina Lévya ili ću kao zastupnica u Europskom parlamentu biti prisiljena raskinuti svaku suradnju s hrvatskim uredom institucije čija sam članica.