NE ZNAJU ZA ŠALU

Ruski veleposlanik našalio se s Pentagonom, Washington nije shvatio šalu

22.10.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Ruski veleposlanik u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko nije propustio priliku izrugati se američkom ultimatumu Iraku kako mora birati između potpore Washingtona u borbi protiv tzv. Islamske države ili u potpunosti potražiti pomoć od Kremlja, iskoristivši pritom na društvenim mrežama snimak iz komedije koja govori o američkoj paranoji kada je riječ o teroristima što su pak američki mediji preozbiljno shvatili prenijevši kako veleposlanik 'ne zna da se radi o filmu'. Shvativši naknadno kako je veleposlanik upoznat sa sadržajem filma, mediji su kasnije izbrisali vijest sa svojih portala

Kako bi se narugao politici Sjedinjenih Država spram Iraka i ISIL-a, veleposlanik je na svom Twitteru objavio snimak iz američke komedije 'Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay' u kojem se glavni junaci greškom zamijenjeni za opasne islamističke teroriste i prebačeni u zloglasni zatvor Guantanamo, iako su u zrakoplovu htjeli prošvercati pribor za pušenje marihuane.


Jakovenko se odlučio na objavu na društvenim mrežama nakon što je američki general Joseph Dunford, načelnik NATO-ovog stožera u Afganistanu te zapovjednik marinskog korpusa, nakon sastanka s iračkim premijerom i ministrom obrane izjavio kako će biti 'neizvedivo pružiti vojnu potporu Iraku u slučaju da Moskva nastavi akcije na Bliskom istoku'.

Objavivši snimak iz spomenutog filma, Jakovenko je nadopisao 'Sjedinjene Države prijete Iraku kako će odustati od pomoći u borbi protiv ISIL-a ako Bagdad zatraži pomoć od Rusije. Teroristi su oduševljeni'.

Na svom twitter-profilu odmah je reagirao i američki glumac indijskog podrijetla Kal Penn koji u spomenutom filmu tumači ulogu Indijca Kumara Patela koji je ljubitelj opojnih sredstava, ali zbog turbana postaje osumnjičenik za terorizam.

Penn koji je, inače, bio savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame tijekom predsjedničke kampanje 2008., a potom i jedan od njegovih najbližih suradnika u odjelu Bijele kuće za odnose s medijima, na Twitteru je uzvratio fotografijom švedskog glumca Dolpha Lundgrena koji u serijalu o boksaču Rockyju Balboi glumi opakog i nemilosrdnog ruskog boksača Ivana Dragu.

Penn je ispod fotografije boksača nadopisao: 'Hvala, gospodine veleposlaniče. Ne mogu se prestati smijati.'

Prepisku putem Twittera pojedini mediji u Washingtonu očito su shvatili preozbiljno te su izašli s naslovima 'Je li Kal Penn terrorist? Ruski diplomat očito misli da jest’'dok je The Hill, vodeći washingtonski portal blizak Bijeloj kući objavio naslov 'Ruski diplomat zamijenio glumca za terorista', što je kasnije izbrisao.