REGIJA POLTAVA

Ruski projektili gađaju nove mete: 'Mnogo napada na grad ujutro'

02.04.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Ruske rakete pogodile su dva grada u središnjoj Ukrajini rano u subotu, oštetivši infrastrukturu i stambene zgrade, rekao je čelnik poltavske regije. "Poltava. Projektil je pogodio jedan od infrastrukturnih objekata tijekom noći", napisao je Dmitrij Lunin u online objavi. "Kremenčuk. Mnogo napada na grad ujutro"

Lunin je kasnije rekao da su najmanje četiri projektila pogodile dva infrastrukturna objekta u Poltavi, dok su, prema preliminarnim informacijama, tri neprijateljska zrakoplova napala industrijska postrojenja u Kremenčuku.

Grad Poltava je glavni grad regije Poltava, istočno od Kijeva, a Kremenčuk je jedan od većih gradova na tom području.

Nema trenutačnih informacija o mogućim žrtvama, rekao je Lunin. Reuters nije mogao odmah provjeriti izvješće.

Rusija poriče da cilja civile u ratu koji je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo 24. veljače, nazivajući najveći napad na neku europsku državu od Drugog svjetskog rata "posebnom vojnom operacijom".

U regiji Dnjepar na jugozapadu Ukrajine projektili su pogodili infrastrukturni objekt, ranivši dvije osobe i nanijevši značajnu štetu, rekao je čelnik regije Valentin Rezničenko u online objavi. U gradu Krivij Rihu granatirana je benzinska postaja, što je izazvalo požar, dodao je.