pod ruševinama

Rusi raketama zasuli istok Ukrajine, jedna osoba poginula, 10 ranjeno

30.11.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Jedna je osoba poginula, 10 je ranjeno, a čini se da su četiri zarobljene pod ruševinama nakon noćnih ruskih raketnih napada u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjecku, rekli su u četvrtak ukrajinski ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko i regionalni dužnosnici

Rusija je ispalila šest projektila na tri grada u regiji koju su većim dijelom okupirale ruske snage, rekao je Klimenko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Pokrovsk, Novohrodivka i Mirnohrad našli su se pod vatrom. U granatiranju je ozlijeđeno 10 ljudi, uključujući četvero djece. Za još petero ljudi se traga pod ruševinama", rekao je ministar.

Kasnije su vlasti u Donjecku priopćile da su spasioci pronašli jedno tijelo, dok su četiri osobe, uključujući jedno dijete, još uvijek pod ruševinama.

Klimenko je rekao da je među ranjenima obitelj s dvoje djece. Ranjena su i dva 13-godišnjaka, rekao je, a oštećena je stambena zgrada, devet privatnih kuća, policijska postaja, automobili i garaže.

Klimenko je rekao da je policijski bolničar pomogao čovjeku s ozlijeđenom bebom da se izvuče ispod ruševina.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti detalje.

Invazijske ruske snage zauzele su veći dio Donjecka i Rusija je rekla da namjerava preuzeti cijelu regiju.

Ukrajinska vojska priopćila je ranije u četvrtak da je njezina protuzračna obrana oborila 14 od 20 dronova u ruskom noćnom napadu.