osjećaju se dobro

Riječki učenici i profesori vratili se s prakse u Milanu, ostaju u kućnoj izolaciji

28.02.2020 u 09:04

Bionic
Reading

U dvotjednoj kućnoj izolaciji ostaju učenici i profesori Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci. Oni su se u utorak vratili iz Milana gdje su preko Erasmus+ projekta odrađivali stručnu praksu

Učenici, kao i njihovi profesori, kaže ravnatelj Gojko Miletić za Novi list, osjećaju se dobro, no zbog činjenice da su boravili u području koje je zahvaćeno koronavirusom moraju ostati u dvotjednoj kućnoj izolaciji te se svakodnevno javljati epidemiologu.

Na praksu u sklopu Erasmus+ programa otputovali su prošli tjedan, a u Milanu su trebali boraviti tri tjedna.

'No kako je za vikend došla vijest o koronavirusu, odlučeno je da ih se odmah vrati. Cijeli smo ponedjeljak pokušavali organizirati prijevoz i u večernjim satima autobus s dvoje roditelja krenuo je u Milano, a učenici su se u utorak vratili u Hrvatsku. U ponedjeljak smo sve roditelje obavijestili da želimo vratiti učenike u Hrvatsku, a bilo je roditelja koji su predlagali da sami idu po djecu. Međutim, škola je zauzela stav da ih treba organizirano vratiti. Nismo željeli čekati našeg talijanskog partnera, kao i organizatora stručne prakse, koji su planirali povratak učenika tek u četvrtak', ispričao je Miletić.

U školi su provedene pojačane higijenske mjere prema uputama ministarstva.