panika se širi

Zbog epidemije koronavirusa odgađa se Euro 2020.? Evo što o svemu tome kažu iz Uefe

28.02.2020 u 08:50

Bionic
Reading

Europsko nogometno prvenstvo trebalo bi početi 12. lipnja, a otvorenje je u Rimu. Na Olimpicu bi prvu utakmicu trebale odigrati reprezentacije Italije i Turske. Problem? U ovom trenutku Italija je žarište epidemije koronavirusa i s pravom se postavlja pitanje hoće li Uefa odgoditi Euro

Talijani su neke utakmice Serie A odgodili, a neke se igraju pred praznim tribinama, bez gledatelja. Sve kako bi se suzbila epidemija koronavirusa jer Italija je u ovom trenutku žarište epidemije u Europi.

Do početka Eura ostalo je tri i pol mjeseca, no već su se sada pojavile informacije kako Uefa razmišlja o odgađanju Eura. U ovom trenutku rano je za bilo kakve konkretne najave i objave, no nastavi li se epidemija širiti ovom brzinom sve je moguće.

Kako bi stali na kraj nagađanjima i lažnim informacijama oglasili su se i iz Uefe.

'UEFA razgovara s lokalnim i međunarodnim vlastima oko razvoja koronavirusa. Za sada nema nikakve potrebe mijenjati raspored Europskog prvenstva', kratko su poručili iz Uefe čiji čelnici pomno prate razvoj događaja.

Euro se ove godine igra u čak 12 zemalja, a Hrvatska prvu utakmicu igra u Skupini D protiv Engleske 14. lipnja u 15 sati u Londonu. Druga utakmica protiv Češke je na rasporedu 19. lipnja u 18 sati u Glasgowu, a posljednja utakmica u skupini je protiv još nepoznatog suparnika, pobjednika doigravanja C 23. lipnja u 21 sat također u Glasgowu.