MAJA BRINAR FRENKEL

'Referendum o golfu na Srđu je referendum ni o čemu'

28.04.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Maja Brinar Frenkel, bivša doministrica gospodarstva u vladi Ivice Račana i direktorica u Ini, današnja supruga izraelskog investitora Aarona Frenkela koji je dosad kroz tvrtku Razvoj golf d.o.o. u Dubrovniku potrošio 100 milijuna eura, sigurna je da većina Dubrovčana podržava projekt golfa na Srđu

U razgovoru za Jutarnji list, Maja Brinar Frenkel poručuje da su referendum nametnule aktivističke skupine i da on nije izraz volje građana Dubrovnika.

'Unatoč ishodu referenduma, golf ide, može se zapravo reći da je to referendum ni o čemu', rekla je Brinar Frenkel.

Na pitanje se strahuje li da bi njihova pozicija mogla još više zakomplicirati jer bi se potencijalno nova vlast u Dubrovniku nakon lokalnih izbora mogla okrenuti protiv njih, odgovara da ne zna zašto bi se bilo koja vlast okrenula protiv investitora jer jedino nove investicije mogu donijeti nova radna mjesta.

'Ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju sigurno će imati pozitivan učinak na transparentnost procesa, ne samo za ovu investiciju nego i za sve druge'.

Hoće li tužiti državu ili grad ukoliko referendum zaustavi proces?

'Ja sam sigurna da građani Dubrovnika podržavaju razvoj svoga grada i stoga ne očekujem nikakve sporove ni s kim', odgovorila je Brinar Frenkel.

Na optužbe inicijativa 'Srđ je naš' da je riječ o apartmanizaciji pod krinkom, navodi da je to smiješno.

'Izgrađenost na Srđu bit će manja od četiri posto. Mi smo ozbiljan investitor, naša financijska izvješća su dostupna hrvatskoj javnosti i naravno da ne bismo ulazili u projekt da nemamo riješeno financiranje. Kad smo 2007. godine kupili zemljište, ono je već bilo predviđeno za gradnju upravo ovakvog projekta i nitko se nije protivio i nije ništa govorio. Isto tako, 2010. godine, pri donošenju novog županijskog prostornog plana u kojem je projekt ostao u istom prostornom obuhvatu i sa svim prikazanim sadržajima, nije bila uložena niti jedna primjedba, niti se bilo tko protivio projektu. Očito je da su ljudi iz udruga profesionalci, a ne građani Dubrovnika', zaključila je Brinar Frenkel.

Vjeruje da će gradnja započeti 'vrlo brzo', te da će od tog projekta svi uskoro imati koristi.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje