PREDSTAVLJEN 'RUIN MODE'

Red Faction: Armageddon – festival destrukcije

14.03.2011 u 09:09

Bionic
Reading

Franšiza već godinama poznata po destrukciji okoline sljedećim će nastavkom otići još korak dalje

Još se nismo ohladili od prošloga nastavka u franšizi Red Faction pod imenom Guerilla, a uskoro nam već stiže nova igra u serijalu pod imenom Armageddon koja se odvija nekoliko generacija nakon radnje u Guerilli. Mars je sada mnogo opasnije i mračnije mjesto i ljudi su silom prilika počeli živjeti u podzemlju, no nakon nekog vremena neprijatelj ih je dočekao i tamo.

 

I dok će se glavnina radnje odvijati u podzemlju zbog čega će igra, prema priznanju vlastitih autora, izgubiti dio nelinearnosti i otvorenosti po kojoj je poznata, u Volitionu obećavaju da je to učinjeno na dobrobit igrivosti i priče, a da destrukcije sigurno neće nedostajati, prikazuje i video snimljen na recentnom PAX Eastu  koji se odvijao u Bostonu.

 

 

Tamo je naime prvi put prikazan 'Ruin Mode' u kojemu je – pogađate – cilj u što kraćem vremenu uništiti što više građevina na mapi. Kao što možete vidjeti u priloženom videu, u tome će vam pomoći oružje koje će ispaljivati minijaturne crne rupe koje će se ispaljivati u paru, prvu ćete ispaliti na objekt koji želite pomaknuti, a drugu na objekt u koji želite da se prvi objekt zabije. Rezultat je ništa manje no ganutljiv za svakog istinskog gejmera. Osim opisanog, oružje ima još nekoliko modova za uništavanje svega vidljivoga, no prezentiran je i uređaj koji će služiti za obnovu svega srušenoga i koji će se moći koristiti u multiplayeru igre, što bi moglo biti posebno interesantno.

 

Red Faction: Armageddon svjetlo dana trebao bi ugledati 31. svibnja 2011, i to na platformama PC, PS3 i Xbox 360.