DIJALOG S CRKVOM

Rečeno - učinjeno: Ministar Mornar na Kaptolu s Bozanićem

02.07.2014 u 13:18

Bionic
Reading

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar najavio je da će mu među prvim potezima biti susret sa zagrebačkim nadbiskupom. Rečeno - učinjeno. Mornar se u srijedu sastao s Bozanićem te su 'dulje i otvoreno razgovarali'

'U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu susreli su se zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić i novoizabrani ministar znanosti, obrazovanja i sporta, dr. Vedran Mornar', kratko su izvijestili iz Tajništva Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.


'U duljem i otvorenom razgovoru razmotrili su više pitanja vezanih uz odgoj i obrazovanje te potvrdili obostranu želju za suradnjom i dijalogom u svim područjima od zajedničkog interesa', zaključuju.

Podsjetimo, Mornar je uzburkao strasti rekavši da će mu među prvim stvarima koje će kao ministar napraviti biti susret s Bozanićem. Naime novi ministar isticao je kako je nužan dijalog oko zdravstvenog i građanskog odgoja koje je pokrenuo njegov prethodnik Željko Jovanović.

Mornar je tako najavio i da će ova dva programa ići u nešto drugačijem obliku nego što je najavljeno. Uz to, Mornar je naglašavao da je nužan dijalog svih zainteresiranih strana dok je vrh Katoličke crkve Željka Jovanovića prozivao zbog nespremnosti na dijalog.