skok novozaraženih

Ravnatelj splitske bolnice u koju se probio virus: Ponekad budu žarišta u bolnici

24.02.2021 u 20:47

Bionic
Reading

U KBC-u Split koronavirus se probio na dva bolnička odjela. Julije Meštrović, ravnatelj, rekao je za središnji Dnevnik HTV-a da se radi o odjelima nefrologije i neurokirurgije

Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je kako trenutno ni jedan liječnik nije u izolaciji, ali je 15 medicinskih sestara i ostalih djelatnika.

'Ponekad budu žarišta u bolnici. Važno je da se pridržavamo maksimalno higijensko epidemioloških mjera da to suzbijemo na najmanji mogući broj', rekao je.

Meštrović je rekao kako stalno rade na tome da se broj cijepljenih poveća.

'Cijepilo se preko 60 posto liječnika i 30 posto medicinskih sestara. Ako tome pridodamo one koji su bolest preboljeli, a izuzmemo one koji su s razlogom - bolovanja, porodiljni - izvan bolnice, onda su ove brojke respektabilne, a sigurno će se i povećavati', rekao je.

Broj hospitaliziranih se stabilizirao na oko 65. Trenutno je pet osoba na respiratoru.

'To je brojka koju možemo dobro kontrolirati, a to znači da onda možemo pružati i druge zdravstvene usluge drugim našim pacijentima. Nastavit ćemo raditi koliko budemo mogli, reogranizirati se i biti spremni na ponovnu pojavu infekcije i veći broj pacijenata, ako to bude trebalo', zaključio je.