suludi pohod

KBC Split: Probudio se teško ozlijeđeni HGSS-ovac

03.04.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Teško ozlijeđeni HGSS-ovac (46), kojega je u ponedjeljak navečer iz pištolja propucao J. K. (58), probudio se i nije više u životnoj opasnosti, potvrdio je u srijedu zamjenik ravnatelja KBC-a Split Zenon Pogorelić

"Pacijent je bio teško ozlijeđen, operiran je i njegovo ​zdravstveno stanje ​trenutno je stabilno. ​U utorak je ekstubiran i premješten u kiruršku intenzivnu njegu. ​Izvan je životne opasnosti i budan je", kazao je​ Pogorelić novinarima.

N​esretni HGSS-ovac teško je stradao u ponedjeljak oko 19.30 sati u Kaštel Štafiliću, kada je na njegovo vozilo pucao J. K., koji je potom sjekirom napao i 49-godišnjaka koji je pokušao pomoći ranjenom čovjeku.

U daljnjem suludom pohodu nasilnog Kaštelanina su spriječili drugi mještani koji su ga oborili na pod i zadržali do dolaska policije.

U tom je incidentu HGSS-ovac zadobio teške i po život opasne prostrijelne rane abdomena, natkoljenice i prsišta, dok su muškarcu koji mu je pomagao od udarca sjekire pukle kosti lubanje, no život mu nije u opasnosti.

Policija je uhićenog J. K.-a kazneno prijavila zbog dva ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, s obzirom da su mu u kući pronašli pravi arsenal oružja, bombi i streljiva.

U utorak su se o incidentu oglasili i splitski HGSS-ovci, koji su zgroženi napadom na njihovog kolegu, kojemu žele što brži oporavak i povratak obitelji.