mario zovak

Ravnatelj Sestara milosrdnica o Areni: 'Nadamo se da niti jedan pacijent neće ući ovdje, ali spremni smo i na to'

03.11.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Zlu ne trebalo - za prihvat pacijenata je spremna i zagrebačka sportska dvorana Arena. Primat će Covid-19 pozitivne, ali one koji nisu u teškom stanju. Zašto se Arena sada osposobljava, ako još nisu napunjeni ni šatori ispred KB Dubrava upitao je ravnatelja bolnice Sestara milosrdnica, Marija Zovka Dnevnik Nove TV

"Nadamo se da niti jedan pacijent neće uči ovdje, ali spremni smo i na to", kaže Zovak za Novu TV te dodaje da je cilj centra rasterećenje drugih bolnica.

"Šatori nisu puni. O njima se raspravlja, sjajno su opremljeni", rekao je Zovak te dodao kako bi u njima bili smješteni pacijenti s težim oblikom bolesti. Arena će biti spremna za prijem pacijenata u četvrtak.

Ravnatelj kaže i da je hladni pogon u bolnici smanjen, ali svi kojima je pomoć neodgodivo potrebna je i dobivaju. "Moramo sačuvati ljude koji trebaju pomoć", rekao je.

U stacionaru u Areni "koordinacija će biti sjajna kad krene s radom", rekao je te dodao kako će u Areni raditi primarno djelatnici KBC-a Sestre milosrdnice.