BORBA ZA ŽIVOT

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj: Dijete iz Nove Gradiške i jutros je u kritičnom stanju

03.04.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, rekao je jutros da je djevojčica iz Nove Gradiške i dalje u kritičnom stanju, na invanzivnoj mehaničkoj ventilaciji. 'Stanje je vrlo, vrlo ozbiljno', naglasio je Roić

'Dijete je već pri premještaju iz Nove Gradiške došlo u vrlo teškom stanju, bez svijesti, vitalno ugroženo. Nisu bili adekvatni podaci u kojim okolnostima su te ozljede nastale. Dominiraju problemi s oštećenjem moždanih struktura, a mi smo dužni upozoriti na svaku takvu situaciju. Nadam se da će nadležne službe rasvijetliti sve okolnosti', kazao je Roić za N1.

On ne smije iznositi detalje zdravstvenog stanja, dodao je.

'Kontinuirano pratimo sve vitalne funkcije i poduzimamo sve što je moguće u ovom trenutku', naglasio je Roić.

Po pitanju krize s veledrogerijama, rekao je da Dječja bolnica u Klaićevoj raspolaže sa zalihama lijekova dovoljnim za 10-15 dana.

Podsjetimo, policija je roditelje teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške, za čiji se živote bore liječnici Klaićeve bolnice, sinoć predala pritvorskom nadzorniku jer su, uz ostalo, utvrdili da je dijete zbog tjelesnog kažnjavanja zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu. U subotu će biti predani Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je u petak navečer da su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu, navodi se u priopćenju.