neodgovorno ponašanje

Ravnatelj Doma zdravlja u Vinkovcima bio na skijanju u Austriji, a nije u samoizolaciji. Čeka nalaze testiranja na COVID-19

19.03.2020 u 18:38

Bionic
Reading

Vinkovački SDP zatražio je od vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića da 'odmah i hitno“ s dužnosti smijene ravnatelja Doma zdravlja u tom gradu Petra Kulića zbog neprovođenja mjera samoizolacije nakon skijanja u Austriji.

U priopćenju za javnost navodi se, da se Kulić vratio sa skijanja u Austriji 12. ožujka, „…na dan kada je stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske odredio da se provodi mjera samoizolacije za putnike koji dolaze iz Austrije“.

„S obzirom na to da obnaša funkciju koja sa sobom nosi i pojačanu odgovornost za zdravlje građana, neprihvatljivo je njegovo ponašanje kojim je u proteklih nekoliko dana svojim kontaktima po Vinkovcima izložio ne mali broj ljudi opasnosti od zaraze“, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik vinkovačke Gradske organizacije SDP-a Davor Benić.

Ističe se da je i gradonačelnik Bosančić pozvao sugrađane u trenutačnoj zdravstvenoj krizi na „humanost, dostojanstvo i ljudskost“ te se postavlja pitanje gdje su te vrijednosti kod ravnatelja Doma zdravlja.

Danas se priopćenjem oglasio i ravnatelj Doma zdravlja Petar Kulić, u kojemu tvrdi kako pri ulasku u Republiku Hrvatsku nije dobio nikakve naputke ni preporuke, da je kontaktirao i obiteljskog liječnika 13. ožujka, koji ga je dodatno uvjerio da nema potrebe ni za kakvim daljnjim postupcima jer pri ulasku u zemlju nije dobio takve instrukcije. Također je istaknuo da nije boravio u istome mjestu u kojem su se zarazili liječnici iz Zagreba. U međuvremenu je testiran na COVID 19 i očekuje rezultate, o čemu će izvijestiti i javnost.

U priopćenju vinkovački SDP od gradonačelnika Bosančića i gradskog HDZ-a također traži da preispitaju svoju odluku o ponovnoj kupnji reflektora za stadion HNK "Cibalija" za milijun eura te da taj novac ulože u spašavanje uslužnih djelatnosti u Vinkovcima koje su se prve našle pod financijskim udarom krize izazvane koronavirusom.