PROMPTNA ODLUKA

Raspušten požeško-slavonski HDZ. Sprema li se izbacivanje Tomaševića iz stranke?

03.10.2017 u 18:37

Bionic
Reading

Nakon što je HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević priveden jutros na policiju zbog obiteljskog nasilja, prve korake potegnula je i njegova stranka

Na telefonskoj sjednici Nacionalno vijeće HDZ-a raspustilo je županijsku organizaciju HDZ-a Požeško-slavonske županije, potvrđeno je za tportal iz HDZ-a.

Tu informaciju novinarima u Saboru potvrdio je i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, kazavši kako će protiv Tomaševića biti pokrenuti i stegovni postupak.

'Njegov postupak osuđujemo i ako se pokaže da su te informacije točne ne znam kako bi mogao ostati župan. Ovo nije samo pitanje Statuta i procedure nego i morala', rekao je Plenković.

Dodao je da se požeško-slavonski HDZ raspušta zbog cjelokupne situacije koju je nazvao 'apsurdnom'.

'Odlučili smo danas na telefonskoj sjednici raspustiti županijsku organizaciju. Želimo tamo jedan novi početak jer je to županija u kojoj HDZ ima načelnike pet općina, gradonačelnike i većinu u županijskoj skupštini.  Sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud. Ovo je jedna neugodna situacija i žao mi je da je do toga došlo. To nije dobro za njegovu suprugu i njega, ali ni za imidž HDZ-a', rekao je Plenković.

Naime, Tomaševićev zamjenik, dožupan Vedran Neferović u jeku predizborne kampanje za ovogodišnje lokalne izbore pretukao novinara lokalnog portala 034portala jer mu se nije sviđalo što ovaj piše o njemu. 

Jutros je pak zbog obiteljskog nasilja na policIji završio Tomašević.

Ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić potvrdio je Hini da je sinoć u kasnim večernjim satima između 22 i 23  sata žena u pratnji policije došla u bolničku hitnu službu gdje je pregledana te je utvrđena manja povreda. Nakon pregleda je zajedno s policijom otišla, a bolnica je po službenoj dužnosti podnijela prijavu policiji o obiteljskom nasilju.

Kako doznaje tportal, upravo je Željko Glavić nakon raspuštanja požeško-slavonskog HDZ-a izabran za povjerenika koji ima za zadatak pripremiti nove unutarstranačke izbore za županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Tomašević je na poziciji požeško-slavonskog župana od 2013. godine. Početkom 2016. spominjao se kao najizgledniji kandidat za ministra branitelja u vladi Tihomira Oreškovića.

Alojz Tomašević rođen je 7. rujna 1961. u Bučju pokraj Pleternice. Oženjen je, otac troje djece. Hrvatski je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata od 1990., pripadnik 108. i 123. brigade Hrvatske vojske.

  • +12
Alojz Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Zvanje diplomirani ekonomist stekao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Završio je Zapovjedno-stožernu i ratnu školu Oružanih snaga RH. Tijekom bogate vojne karijere školovan i u Mađarskoj, Engleskoj, SAD-u te Kanadi. Bio zapovjednik Vojarne u Požegi te Središta za obuku vojnika u Požegi. Bio zapovjednik Dočasnike škole Jastrebarsko te Učilišta kopnene vojske Črnomerec u Zagrebu. Bio i načelnik Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu.