OPTUŽIO GA ZA BAXTER

Rajko Ostojić tuži Milinovića zbog klevete

06.03.2013 u 14:51

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić potvrdio je danas da je tužio bivšeg HDZ-ova ministra Darka Milinovića za klevetu jer je u siječnju u priopćenju postavio pitanje Ostojićeve odgovornosti za aferu Baxter

'Sve sam već rekao u priopćenju, da ću protiv Milinovića podići tužbu za kazneno djelo i to sam i napravio', rekao je Ostojić Hini.

Milinović danas nije želio komentirati podizanje tužbe, a u priopćenju na temelju kojega je tužen među ostalim je napisao, 'Afera Baxter i dalje čeka na odgovor, kako su tada govorili, da je tada zamjenik ministra Rajko Ostojić odgovoran za tragediju koja se dogodila (smrt 24 pacijenata), budući je ukinuo odjel u Ministarstvu koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja. Gdje se u vrijeme incidenta nalazio?'.

Na Milinovićevo priopćenje odmah je reagiralo Ministarstvo zdravlja, tvrdeći da Milinović 'dezinformira javnost iznoseći klevete protiv ministra zdravlja Rajka Ostojića'.

'S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu klevete, ministar Rajko Ostojić odmah je angažirao odvjetnika koji će podnijeti tužbu protiv Darka Milinovića', najavilo je tada Ministarstvo u priopćenju.

Ostojić je ovih dana to i učinio pa će Milinović biti među prvima koji će za klevetu odgovarati po novom Kaznenom zakonu, koji je za to kazneno djelo propisao maksimalnu kaznu od 500 dnevnih plaća.

Međutim, kazneni progon Milinovića, koji je saborski zastupnik, mora odobriti Sabor, koji je do sada u pravilu odbijao ukinuti imunitet zastupnika na temelju privatnih tužbi.