UTRKA ZA GRADONAČELNIKA

Rajko Ostojić prikazao imovinsku karticu

29.04.2013 u 16:46

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a i HNS-a za zagrebačkoga gradonačelnika Rajko Ostojić prikazao je danas Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa i svim građanima svoju imovinsku karticu iz koje, kako se navodi, svatko tko to želi može iščitati kojom imovinom raspolaže, odnosno što je stekao od stupanja na javnu dužnost

Ostojić je u priopćenju naglasio kako je pitanje osobne odgovornosti da se pred građane, od kojih se traži potpora na izborima, izađe čistih računa i čista obraza. 'U obnašanju dužnosti vodim se javnim interesom, a moj privatni interes je zadovoljen time što supruga i ja ostvarenim prihodima možemo školovati sina, koji je trenutno na petoj godini Medicinskog fakulteta', izjavio je Ostojić i pozvao sve kandidate za zagrebačkoga gradonačelnika da, unatoč tome što nisu obavezni, podnesu javnosti na uvid svoje imovinske kartice.

Ostojić smatra kako bi tako unaprijed odagnali bilo kakvu sumnju o načinu na koji su stekli svoju imovinu i bogatstvo, a ne, kako ocjenjuje, da birače drže u zabludi pa s otvaranjem vlastitih računa pred javnosti izađu tek nakon što izbori prođu i kada birači više ne mogu povući svoj glas.

Ističe kako je iako Zakon o sprječavanju sukoba interesa na to ne obvezuje, prikazao najnovije izvješće o vlastitoj imovini jer smatra da i prije nego izađu na biralište građani imaju pravo znati da se obnašajući javnu dužnost nije obogatio niti stekao imovinu koja je u nerazmjeru s njegovim redovitim primanjima.

U priopćenju se navodi Ostojićeva izjava kako i dalje živi u stanu u kojem je živio kada je stupio na dužnost te da i dalje vozi isti automobil.