SPOR BIH I SRBIJE

Radmanović kritizira Izetbegovića zbog kritike Nikolića

25.10.2012 u 09:17

Bionic
Reading

Srpski član BiH Predsjedništva Nebojša Radmanović ocijenio je u srijedu nedržavničkim i nepredsjedničkim ponašanjem istup predsjedatelja BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je kritizirao srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića zbog njegove ocjene da BiH polagano nestaje.

'Nažalost, predsjedatelj Bakir Izetbegović nastupio je neprimjerenim riječima, koje praktično mogu prekinuti odnose sa Srbijom, a da sve to nije bio službeno stajalište Predsjedništva BiH', izjavio je Nebojša Radmanović za medije u BiH. Dodao je da je očekivao kako će ovaj sastav Predsjedništva BiH umjesto konflikata, raditi na unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

Milorad Dodik je pak poručio Izetbegoviću da svojim istupima ne predstavlja Srbe, niti državu BiH. 'Republika Srpska nije birala Izetbegovića, on nije predstavnik Republike Srpske niti ima pravo govoriti u ime građana BiH, jer je on isključivo bošnjački član Predsjedništva BiH', rekao je Dodik.

Pozvao je bošnjačkog člana državnog predsjedništva da istupa isključio kao predstavnik Bošnjaka ističući da je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić iznio točnu konstataciju da BiH nestaje kao država. Izetbegović je reagirajući na istup srbijanskog predsjednika ranije ovoga tjedna istaknuo da 'BiH nikada neće nestati i da će uvijek biti suverena, nezavisna i međunarodno priznata zemlja'.