67,5 MILIJUNA RAZLOGA

Radmanov ugovor sa ZAMP-om Radeljić poslao DORH-u

18.06.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Mate Radeljić, član Nadzornog odbora (NO) HRT-a poslao je na adresu DORH-a Ugovor o uvjetima korištenja autorskih glazbenih djela između HRT-a i Hrvatskog društva skladatelja (HDS) zbog određenih nejasnoća u njemu, kao i činjenice da nije zadovoljan odgovorima koje dobio od Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a

Podsjetimo, Radeljić je javnost, prije tjedan dana, otvorenim pismom upozorio da Radman želi s HDS-om sklopiti trogodišnji ugovor težak 67,5 milijuna kuna te da su ga članovi NO-a dobili dvadeset sati prije sjednice, a trebali su najmanje osam dana. Naime, prema važećim propisima sve što je više od deset milijuna kuna mora dobiti odobrenje NO-a. U međuvremenu poslao je Radmanu deset pitanja koja zajedno s dobivenim odgovorima možete pročitati klikom na link.

Između ostalog, zatražio je od Radmana očitovanje o sukobu interesa ravnateljatposlovanja HRT-a Borisa Sruka koji je sudjelovao u pregovorima sa ZAMP-om, a živi u stanu koji je pod ovrhom HDS-a. No od Radmana je dobio tek odgovor da Sruk nije u sukobu interesa, a potom i packu u obliku prosvjedne note koju je šef Prisavlja uputio na adresu NO-a zatraživši da prema njemu 'postupi u sklopu svojih nadležnosti', jer je smatrao da je svojim istupima 'povrijedio odredbu Poslovnika o radu Nadzornog odbora'.

Za 13. lipnja bila je sazvana hitna sjednica NO-a na kojoj se trebalo glasovati o sklapanju Ugovora između HRT-a i HDS ZAMP-a, ali do toga nije došlo, već je sve samo primljeno na znanje, a nova sjednica zakazana je za 23. lipnja. Zaključke s te sjednice možete pročitati ovdje.

O Radeljićevu slanju Ugovora na adresu DORH-a na HRT-u kažu kako 'oni i dalje stoje iza toga da je on povoljniji nego li je bio prije te da su spremni kao i do sada surađivati sa svim nadležnim institucijama'.